Popis
Produkt: GymBeam Fazuľa mungo 500 g
Fazuľa mungo je populárna strukovina s chuťou zeleného hrášku a vysokým podielom bielkovín aj vlákniny, ktorá vynikne v polievkach aj šalátoch
Fazuľa mungo je drobná zelená strukovina s olivovozelenou farbou a chuťou pripomínajúcou zelený hrášok. Svoje miesto má v mnohých tradičných kultúrach, pričom najčastejšie sa s ňou stretnete vo vietnamskej, thajskej a ďalších ázijských kuchyniach.
Patrí medzi kvalitné rastlinné zdroje bielkovín, keďže ich má 23,9 g/100 g. Vďaka tomu podporuje rast a udržanie svalovej hmoty, rovnako ako zachovanie zdravých kostí. Preto je obľúbená aj u vegánov a ľudí, ktorí majú radi rastlinnú stravu. Okrem toho vyniká aj 16,3 g vlákniny na 100 g, čo z nej robí jeden z jej najlepších zdrojov. Ďalej má aj nízky obsah tuku a nasýtených mastných kyselín. Výhodou je aj jej ľahká a rýchla príprava. Stačí ju totiž namočiť na 2 hodiny a potom ju budete mať uvarenú za zhruba 20 minút.
Na rozdiel od iných strukovín, fazuľa mungo si po uvarení zachováva príjemne pevnú štruktúru a nie je múčnatá. Vďaka tomu ju môžete použiť do širokej škály receptov. Je ideálnou voľbou do výdatných polievok, rizota či sviežich šalátov. Tiež sa hodí do zeleninových placiek, strukovinových fašírok či vegánskych burgrov. Skvele vynikne aj v studených šalátoch, nátierkach, dipoch alebo ako výživný doplnok ku kuskusu alebo bulguru. Používa sa aj na prípravu indického mungo dhalu alebo tradičných vietnamských či thajských dezertov.
Okrem varenia ju môžete aj naklíčiť a získať tak chrumkavé mungo klíčky, ktoré si zamilujete ako doplnok k šalátom alebo sendvičom. Fazuľa mungo je tak všestranná a chutná ingrediencia, s ktorou dodáte jedlám jedinečnú chuť aj živiny.
Fazuľa mungo a jej výhody
- strukovina s chuťou pripomínajúcou zelený hrášok
- má vysoký obsah bielkovín 23,9 g/100 g
- obsahuje vysoký podiel vlákniny 16,3 g/100 g
- má nízky obsah tuku a nasýtených mastných kyselín.
- ľahko sa pripravuje
- po namočení sa varí cca 20 minút
- je skvelý zdroj bielkovín pre vegetariánov a vegánov
Zloženie
Fazuľa mungo.
Návod na prípravu
Namočte mungo fazuľu na 2 hodiny, dôkladne prepláchnite a varte 15 – 25 minút, kým nezmäkne.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | Na 100 g |
Energetická hodnota | 1451 kJ/ 347 kcal |
Tuky | 1,2 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 46,3 g |
– z toho cukry | 6,6 g |
Vláknina | 16,3 g |
Bielkoviny | 23,9 g |
Soľ | 0,3 g |
Upozornenie
Uchovávajte na suchom mieste, mimo priameho slnečného žiarenia a pri izbovej teplote.
Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamových semien.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.