Popis
Produkt: GymBeam – Hummus 190 g
Hummus – lahodná pochúťka z cíceru plná vlákniny a bielkovín pre všetkých milovníkov orientálnej kuchyne
Hummus je krémová pochúťka, ktorá vzniká spojením cíceru, hrášku a tahini (sezamovej pasty). Pre svoju lahodnú a jemnú chuť sa svojej obľube teší po celom svete. Je zdrojom vlákniny a tiež bielkovín, čo z neho robí vhodnú voľbu pre všetkých, ktorým záleží na nutrične vyváženom jedálničku. Obsahuje tiež pomerne nízke množstvo sacharidov, vďaka čomu si na ňom môžu pochutnať aj priaznivci low-carb stravovania. Je tiež obľúbenou súčasťou jedálnička vegetariánov a vegánov, ale aj všetkých milovníkov orientálnych jedál.
Tento lahodný cícerový krém si môžete vychutnať samostatne napríklad v kombinácii s pečivom či čerstvou zeleninou, ale je tiež skvelou ingredienciou pre mnohé recepty. Dajú sa z neho pripraviť napríklad omáčky na cestoviny, dresingy do šalátov či dipy. Môžete si ho tiež namazať napríklad na tortilu či wrap, pridať zeleninu, zdroj proteínu a vychutnať si tak rýchly snack s orientálnou príchuťou.
Hummus a jeho výhody
- jemný a lahodný krém z cíceru
- je zdrojom vlákniny a bielkovín
- má pomerne nízke množstvo sacharidov
- je vhodný pre vegetariánov a vegánov
- hodí sa ako pomazánka, dip či snack s čerstvou zeleninou
- dá sa použiť ako súčasť rôznych receptov
Zloženie
Varený cícer (28,5%) (cícer, voda), varený hrášok (28,5%) (hrach, voda), voda, slnečnicový olej, citrónová šťava, tahini (sezamová pasta), morská soľ, cesnak.
Alergény
Alergény sú vyznačené v zložení tučne. Môže obsahovať stopy lepku, zeleru a horčice.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100g |
---|---|
Energetická hodnota | 848 kJ/ 203 kcal |
Tuky | 14 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,8 g |
Sacharidy | 12 g |
– z toho cukry | 0,7 g |
Vláknina | 4,1 g |
Bielkoviny | 7 g |
Soľ | 0,93 g |
Upozornenie
Uchovávajte na suchom mieste mimo priameho slnečného žiarenia pri izbovej teplote. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 72 hodín. Sterilizované.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.