Xucker Želírovací prášok 2:1

Nakupujte cez overený eshop.

Viac ako 4 milióny spokojných zákazníkov.

Rýchle dodanie tovaru.

Skladom viac ako 5000 produktov.

Popis

Produkt: Xucker Želírovací prášok 2:1

Želírovací prášok 2:1 je ideálny na prípravu sladkých domácich marmelád a džemov s nižším obsahom cukru

Želírovací prášok 2:1 je praktická prísada, ktorú si obľúbi každý milovník džemov, marmelád či ovocných gélov. S touto zmesou si totiž každý zvládne doma pripraviť tieto dobroty. Veľkou prednosťou je, že neobsahuje žiadny cukor ani tuk. O sladkú chuť však nebudete ochudobnení. Postará sa o ňu totiž sladidlo xylitol, ktoré má v porovnaní s cukrom asi o 40 % menej kalórií. Navyše oceníte fakt, že prispieva k správnej mineralizácii zubov. Tento vegánsky želírovací prášok si vďaka svojej sladkej chuti rozumie najlepšie s kyslejším ovocím, ako višne, ríbezle či egreš.

 

Ak ste sa teda doposiaľ marmeládam a podobným dobrotám vyhýbali pre nadbytočný obsah cukru, už nemusíte. Želírovací prášok 2:1 má priaznivejšie zloženie, perfektne sa tak hodí na prípravu zdravších dobrôt. Medzi ne patria rôzne marmelády alebo džemy, ktoré sú vhodné na natieranie dezertov, pečiva alebo do ovsenej kaše. Okrem toho z neho pripravíte rôzne ovocné gély alebo želé, ktorým dozdobíte sladké či slané jedlo. Je len na vašej fantázii, aké dobroty vykúzlite s želírovacím práškom.

 

Želírovací prášok 2:1 a jeho výhody

  • je vhodný na prípravu marmelád, džemov, gélov či želé
  • najlepšie si rozumie s kyslejším ovocím
  • neobsahuje cukor ani tuk
  • je sladený xylitolom, ktorý má menej kalórií ako cukor
  • je bez GMO
  • dobre sa s ním pracuje
  • je vegánsky

 

Zloženie

Sladidlo: 97 % xylitol; želírovacie látky: pektín, dextróza; okysľujúce látky: kyselina citrónová.

 

Použitie

Pred použitím dobre premiešajte obsah nádoby. Používajte len čisté nádoby a viečka (najlepšie vyvarené). V dostatočne veľkom hrnci zmiešajte 2 kg očisteného, nadrobno nakrájaného ovocia a 1 kg želírovacieho prášku. Zmes nechajte variť, kým sa nevytvorí vrstva peny. Za občasného miešania nechajte zmäknúť ovocie (3 – 4 minúty). Ešte horúcu zmes naplňte do zaváraninových pohárov, dobre uzatvorte, otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.

Na vytvorenie želatíny zmiešajte 1,6 kg ovocnej šťavy s 1 kg želírovacieho prášku.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty100 g
Energetická hodnota1002 kJ / 240 kcal
Tuky0 g
   z toho nasýtené tuky0 g
Sacharidy98 g
   z toho cukry0,6 g
Bielkoviny0 g
Soľ0,05 g

 

Upozornenie

Skladujte mimo slnečného žiarenia, v suchu a dobre uzavreté.

Pri nadmernej konzumácii môže mať laxatívny účinok. Chráňte pred zvieratami!

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Xucker Želírovací prášok 2:1”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prejsť na začiatok