Popis
Produkt: VanaVita BIO Mandľová múka 400 g
BIO Mandľová múka je bez lepku a hodí sa skvelo na prípravu makrónok i ďalších dezertov
BIO Mandľová múka je bezlepková alternatíva klasickej pšeničnej múky. Vďaka tomu ju môžu konzumovať aj všetci tí, ktorí sa vyhýbajú lepku. Obsahuje iba mleté lúpané jadrá blanšírovaných mandlí. Je 100 % rastlinná, a môžu ju tak pri varení využívať aj vegáni.
Pokrmy obohatí nielen o lahodnú mandľovú chuť a vôňu, ale dodá im tiež zdravé tuky a ďalšie prospešné látky. Má naviac vysoký obsah vlákniny. Tiež je zdrojom bielkovín, ktoré podporujú udržanie a rast svalovej hmoty. Naviac má nízky podiel cukru, čo ocenia priaznivci low carb, keto a ďalších diét s obmedzením sacharidov.
BIO Mandľová múka má v kuchyni všestranné využitie. Je ideálna na pečenie obľúbených makróniek alebo prípravu marcipánu. Tiež ňou môžete čiastočne nahradiť klasickú múku, a spestriť tak svoje obľúbené sušienky, palacinky alebo koláče. Pridať sa dá však aj do cesta na domáci chlieb či iné slané pečivo.
BIO Mandľová múka a jej výhody
- je vyrobená z lúpaných blanšírovaných mandlí
- má vysoký podiel vlákniny
- obsahuje 21 g bielkovín v 100 g
- má nízky podiel cukru
- je ideálna na makrónky, marcipán a mandľové mlieko
- hodí sa na prípravu domáceho pečiva
- neobsahuje lepok
- je vhodná pre vegánov
Zloženie
BIO múka z lúpaných blanšírovaných sladkých mandlí.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2494 kJ/ 596 kcal | 29,7 % |
Tuky | 50 g | 71,4 % |
z toho nasýtené | 4 g | 20 % |
Sacharidy | 9 g | 3,5 % |
z toho cukry | 4 g | 4,4 % |
Vláknina | 13 g | – |
Bielkoviny | 21 g | 42 % |
Soľ | < 0,01 g | <0,1 % |
Upozornenie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Alergény: Alergény sú vyznačené v zložení tučným písmom. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje a sezamu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.