Bábovka je veľmi vďačné jedlo. Konzumuje sa hocikedy počas celého dňa – hodí sa na raňajky, desiatu, olovrant či dokonca na neskoršiu večeru. Najčastejšie sa pripravuje dvojfarebná (svetlé a tmavé cesto), ale dnes som si pre vás pripravila jednofarebnú bábovku. Nebojte sa, na jej kvalite ani výbornej chuti to nič nemení.

Pri tejto bábovke je veľkou výhodou, že recept nie je ťažký (jedná sa o hrnčekový recept – použite napríklad hrnček s objemom 250 ml), takže ho zvládne aj začiatočník. Okrem toho, bábovka je bez akejkoľvek múky. Namiesto nej sú v recepte použité ovsené vločky, ktoré sú najemno zomleté. Nič však nepokazíte, ak použijete aj bežnú polohrubú múku alebo špaldovú.

Ingrediencie na hrnčekovú bábovku s proteínom

Ingrediencie na hrnčekovú bábovku s vanilkovým proteínom

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (pomletých najemno)
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka masla (rozpusteného) – prípadne použite olej
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok
  • 60 g proteínu Scitec 100% Whey Protein (príchuť vanilka)

Postup na hrnčekovú bábovku s vanilkovým proteínom

Ako prvé si do misky rozbijete celé vajíčka. Následne k nim prisypte cukor a nezabudnite ani na ten vanilkový. Všetko spolu dôkladne vymixujte. Potom do vzniknutej masy prilejte hrnček mlieka, ½ hrnčeka masla (to si roztopte a nechajte ho vychladnúť, nie však stuhnúť). Opäť masu premixujte. Na koniec pridajte pomleté (rozmixované) ovsené vločky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva a proteínom (ja som použila Scitec 100% Whey Protein s príchuťou vanilka). Všetko dôkladne rozmixujte a vznikne vám cesto, ktoré treba vyliať do vymastenej a krupicou vysypanej formy na bábovku.

Celú formu na bábovku i s cestom vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte zhruba 20 – 30 minút. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť vo forme a až po vychladnutí ju vyklopte na podnos či tanier.

Hrnčeková bábovka s proteínom a ríbezľami

Ja som bábovku posypala práškovým cukrom (to však vôbec nemusíte, má v sebe dostatok cukru), ozdobila mandľami a červenými ríbezľami. K tejto bábovke sa perfektne hodí kyslejšie ovocie (ja som zvolila spomínané ríbezle), pretože je dosť sladká – nielen kvôli pridanému cukru, ale aj vďaka vanilkovému proteínu.