V obchodoch nájdete veľký výber chutných proteínových pudingov, no ich nevýhodou je zväčša cena. Keby ste si chceli takýto puding dopriať každý deň, vyšlo by vás to celkom draho.

A viete, že i keď je cena proteínových pudingov vysoká, vy si ich môžete pokojne dopriať? Pýtate sa ako? Jednoducho si stačí proteínový puding pripraviť doma. Veľkou výhodou je, že viete, čo si doňho dáte, takže sa jedná o zdravšiu verziu proteínového pudingu. A okrem toho si ho viete pripraviť presne podľa svojej chuti.

Aby som vám dokázala, že proteínový puding si môžete uvariť aj doma, tak som skúsila pripraviť jeden recept, ktorý je neskutočne chutný.

Dnes som si pre vás pripravila recept na proteínový čokoládový puding s čerstvým banánom a kokosom. Kombinácia čokolády, banánu a kokosu je božská, no ak obľubujete iné ovocie, môžete ho kľudne použiť. Chutiam sa medze nekladú.

Ingrediencie na proteínový čokoládový puding

Na tento proteínový čokoládový puding sú potrebné nasledovné suroviny:

Ingrediencie:

  • 500 ml mlieka alebo vody
  • Čokoládový puding 45g
  • 28 gramov proteínu ISO Whey ZERO (príchuť čokoláda)
  • Med podľa chuti
Proteínový puding - ingrediencie

Ingrediencie na servírovanie / zdobenie:

  • banán
  • lístky mäty
  • kokos sypaný
  • čokoláda

Postup

Postup prípravy proteínového čokoládového pudingu je podobný, ako keď varíte doma puding, no do tohto receptu pridáte navyše proteín.

Do hrnca si dáte 400 ml mlieka. Ja som použila bezlaktózové 3,5% mlieko, ale nič nepokazíte, ak použijete obyčajné mlieko. Prípadne, ak nemáte radi mlieko, môžete použiť i klasickú vodu. Ak máte radi puding sladší, tak pridáte do mlieka med alebo sladidlo podľa chuti. Ja som pridala jednu polievkovú lyžicu medu. Mlieko s medom treba rozmiešať a počkať, pokým mlieko nezovrie. Nezabúdajte podchvíľou miešať, aby mlieko s medom neprihorelo.

Medzitým si do šejkra dajte 100 ml zvyšného mlieka, vysypte tam proteín a pretrepte šejker. Ja som použila proteín ISO Whey ZERO od výrobcu Biotech USA s príchuťou čokoláda. Použiť však môžete akýkoľvek proteín, ktorý máte k dispozícií.

Proteínový puding - výsledok

Potom do šejkra ešte pridajte puding a opäť rozmiešajte, respektíve poriadne zatrepte šejkrom. Pretrepanie je veľmi dôležité, aby nevznikli v pudingu hrudky. Preto dôkladne rozmiešajte a čakajte, kým mlieko nezovrie. Keď sa bude pomaly mlieko s medom variť, následne doňho vylejte zmes zo šejkra a neustále miešajte, kým nezhustne. Puding máte hotový maximálne do jednej minúty po vyliatí pudingovo-proteínovej zmesi do zovretého mlieka. Odstavte z ohňa a hneď servírujte do nádobiek – ideálne do misiek alebo pohárikov.

Puding môžete podávať teplý, ale aj vychladnutý. Na zdobenie som použila banán, ktorý som pokrájala na kolieska, lístky mäty, ostružliny z čokolády a sypaný kokos.