Vanilkový proteínový chlebík

Vanilkový proteínový chlebík

Obľubujete sladké pečivo na raňajky? Tak potom rozhodne vyskúšajte tento proteínový vanilkový chlebík, ktorý je bez akejkoľvek múky. Základom receptu sú hlavne vajíčka a proteín. Proteín môžete zvoliť od ľubovoľného výrobcu. Ja som použila 30 gramovú vzorku proteínu 100% Whey protein od výrobcu Scitec. Proteín je vanilkový, vďaka čomu dosiahnete, aby chlebík chutil sladko, s jemným nádychom vanilky.

Tento chlebík nie je určený výhradne len na raňajky. Rovnako dobre chutí na desiatu či olovrant, ale rozhodne niekoho poteší aj ako sladká večerná dobrota. Veľkou výhodou je, že nemusíte mať po skonzumovaní žiadne výčitky, pretože sa jedná o zdravý proteínový chlieb bez akejkoľvek múky.

Ingrediencie na vanilkový proteínový chlebík

Na prípravu sladkého vanilkového proteínového chlebíka budete potrebovať iba pár ingrediencií. Konkrétne sa jedná sa o:

Postup prípravy vanilkového proteínového chlebíka

Čo s týka samotnej prípravy receptu, tak ten je veľmi jednoduchý. Zvládne ho aj úplný začiatočník.

Všetky ingrediencie dáte do jednej misky a prešľaháte ich mixérom (s metličkami). Následne takto vytvorené cesto necháte odstáť zhruba 15 až 20 minút. Medzitým si zapnite rúru – spodný aj vrchný ohrev s fúkaním a vyhrejte ju na 175 °C.

Proteínový chlebík - ingrediencie

Nezabudnite zomlieť najemno ovsené vločky. Ak tak nespravíte a dáte do cesta vločky celé, myslím si, že tým absolútne nič nepokazíte. Jedine po upečení budete v rozkrájanom chlebíku vidieť, respektíve aj cítiť väčšie kúsky ovsených vločiek. Ja som vločky pomlela nadrobno.

Ingrediencie v ceste

Odležané cesto na vanilkový proteínový chlebík prelejte do formy na biskupský chlebík (alebo do srnčieho chrbta), ktorý si nezabudnite vystlať papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 – 30 minút. Po upečení sa presvedčte napríklad špáradlom alebo špajdľou, či je chlebík dostatočne upečený. Ak nie, vráťte ho naspäť do rúry a dopečte.

Proteínový chlebík - výsledok

Po upečení sladký proteínový chlebík preložte na mriežku a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí je pripravený na konzumáciu. Ja som zvolila ako prílohu čokoládovú nátierku, čerstvý banán a oriešky. Chuť chlebíka v kombinácií so spomínanými prílohami bola vynikajúca.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prejsť na začiatok